Diskuze

ABRA G4 - nový ERP systém postavený na databázi Oracle

Jedna z nejznámějších značek ERP na českém trhu - ABRA se spojila s Oracle. Výsledkem je nový ekonomický systém ABRA G4 - Unlimited ERP.

Praha, Česká republika, 7. září 2004. Společnost Aktis, a.s., představí na brněnském veletrhu Invex 2004 nový systém ERP pro střední a větší společnosti - systém ABRA G4.

Systém ABRA G4 je tvořen souborem modulů pro zpracování účetnictví, fakturace, skladového hospodářství, vedení pokladny a banky s přímým napojením na homebanking, majetek, mzdy nebo personalistiku. Systém obsahuje i specializované moduly pro plánování a řízení výroby, CRM nebo modul pro maloobchodní prodej. Některými z mnoha výhod tohoto systému jsou například provázanost agend, která dovoluje vysokou koncentraci funkčnosti do místa použití, moderní koncepce uživatelského prostředí či snadné přizpůsobení aplikace potřebám společnosti.

Tato třívrstvá Client/Server aplikace je založena na spolehlivé a bezpečné databázi Oracle 10g, která umožňuje bezproblémové zpracování většího objemu dat a vynikající rychlost odpovědi. Databáze Oracle je navíc určená pro všechny druhy podniků a v ekonomicky výhodné edici Standard Edition One ji lze použít i pro menší firmy. V systému ABRA G4 se tak spojují výhody kvalitního ERP systému a výkonné databáze, která umožní nabízet tento systém i velkým společnostem.

Systém ABRA G4 navazuje na řadu systémů ABRA G2 a ABRA G3, které jsou určeny pro firmy menší, respektive střední velikosti, a je tak technologicky nejvyspělejším systémem společnosti Aktis, a.s. Nový ERP systém pracuje na serverech s operačními systémy Windows i Linux, a dává tak uživatelům právo na volbu prostředí, ve kterém budou aplikaci provozovat.

Systém ABRA G4 bude uveden do prodeje v průběhu druhého čtvrtletí roku 2005.

"Od nasazení databáze Oracle si slibujeme výrazné zvýšení výpočetního výkonu našich aplikací. Ke spojení software ABRA a databáze Oracle došlo proto, že mezi uživateli software ABRA jsou stále častěji velké firmy a zároveň společnost Oracle pružně přizpůsobila svoji cenovou politiku očekávání trhu," uvádí Jaroslav Řasa, předseda představenstva Aktis, a.s.

"Uvedením ekonomicky výhodné, a přesto funkčně plnohodnotné verze databáze Oracle 10g Standard Edition One jsme naši databázi zpřístupnili i středním a menším organizacím. Proto jsme navázali spolupráci se společností Aktis, která dodává řešení do významné části tohoto segmentu trhu. Jsme potěšeni, že migrace aplikace na naši databázi byla provedena v období kratším než jeden rok, což svědčí o správném startu naší spolupráce," uvedl Michal Fišer, Channel Manager ze společnosti Oracle Czech.

O společnosti Aktis

Společnost Aktis, a.s., je na českém trhu jeden z největších producentů účetního a ekonomického software. Mezi její zákazníky patří přes 20 000 firem z České, Slovenské a Polské republiky. Jasným oceněním jejích výsledků je fakt, že podle nezávislého marketingového průzkumu je ABRA nejznámějším ekonomickým systémem v ČR. Kvalitu produkce podtrhují dvě skutečnosti: osmiletá, průběžně ověřovaná certifikace podle ISO 9001 a kvalitní služby, které pokrývají celé území státu.

O společnosti Oracle

Oracle je největší světový dodavatel podnikového software. Další informace o společnosti Oracle najdete na těchto webových stránkách.

07.09.2004 - Martina Krumphanslová, Michal Srba - četlo 7237 čtenářů.

[ Zpět ]


Tento článek ješte není ohodnocen.Hodnocení článku:
nejlepší [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] nejhorší
Verze pro tisk

Jméno
E-mail
Opište kód :    
Text
*)
   
Odkazy - pravý sloupec


  • Odběr novinek
  • Partneři webu:




  •  
  • Aktuální akce CVIS:


  •  
    Informační systémy
    v podnikové praxi
    (2. aktualizované a rozšířené vydání)
     

  • Nejčtenější články:
    1. SystemOnLine.cz:

    2. Přehledy informačních systémů 

      ERP systémy
       

      Plánování a řízení výroby
       

    3. ČSSI
    4. SSSI
    5. VUT v Brně
    6. Systemonline.cz
    7. Výzkum a vývoj v ČR
    8. ICT unie
    9. Cacio
    10. Živě
    11. Lupa
    12. AKA-MONITOR
    13. Jiko Blog
    14. Databázový svět
    15. destinationCRM.com
    16. MyCustomer.com
    17. ZDNet
    18. Nucleus Research
    19. ComputerWeekly.com
    20. IDC
    21. Gartner
    22. Deloitte
    23. Accenture
    24. Capgemini
    25. CIO
    26. Forrester Research
    27. Aberdeen Group
    28. Archiv: