Diskuze

VMware kupuje VeloCloud Networks

Praha, Palo Alto, Kalifornie, 8. listopadu 2017 - Společnost VMware, přední světový dodavatel virtualizačních řešení a cloudové infrastruktury, dnes oznámila, že podepsala dohodu o převzetí společnosti VeloCloud Networks, Inc., která dodává cloudovou technologii pro softwarově definované sítě SD-WAN pro podniky a poskytovatele služeb. Po dokončení akvizice umožní VeloCloud společnosti VMware dále stavět na úspěchu oblíbené síťové virtualizační platformy VMware NSX a rozšířit portfolio síťových produktů o řešení pro komplexní automatizaci, zajištění nepřetržitého provozu aplikací, transformaci pobočkových sítí a zabezpečení od datového centra přes cloud po okraj sítě. Akvizice rovněž společnosti VMware umožní intenzivněji propagovat koncept softwarově definovaných řešení a pomáhat zákazníkům při digitální transformaci s využitím dostatečně kapacitních, otevřených, programovatelných a bezpečných sítí.

Společnost VMware, přední světový dodavatel virtualizačních řešení a cloudové infrastruktury, dnes oznámila, že podepsala dohodu o převzetí společnosti VeloCloud Networks, Inc., která dodává cloudovou technologii pro softwarově definované sítě SD-WAN pro podniky a poskytovatele služeb. Po dokončení akvizice umožní VeloCloud společnosti VMware dále stavět na úspěchu oblíbené síťové virtualizační platformy VMware NSX a rozšířit portfolio síťových produktů o řešení pro komplexní automatizaci, zajištění nepřetržitého provozu aplikací, transformaci pobočkových sítí a zabezpečení od datového centra přes cloud po okraj sítě. Akvizice rovněž společnosti VMware umožní intenzivněji propagovat koncept softwarově definovaných řešení a pomáhat zákazníkům při digitální transformaci s využitím dostatečně kapacitních, otevřených, programovatelných a bezpečných sítí.

Dokončení transakce je očekáváno ve čtvrtém čtvrtletí účetního roku 2018 společnosti VMware. Transakce přitom nijak neovlivňuje její dříve zveřejněný finanční výhled na daný rok.

Podle analytické společnosti Gartner se architektury a technologie sítí WAN vyvíjí velmi pomalu - nová generace přichází každých 10-15 let, avšak změny související s přechodem na digitální obchodní modely stimulují zavádění SD-WAN nevídanou rychlostí. Cloudově poskytované technologie SD-WAN společnosti VeloCloud ve velkém měřítku zavedlo přes 1000 zákazníků, a to jak podniků, tak telekomunikačních operátorů a poskytovatelů podnikových služeb. Mezi zákazníky z řad poskytovatelů služeb patří např. AT&T, Deutsche Telekom, Macquarie Telecom, MetTel, Mitel, Sprint, TelePacific, Telstra, Vonage nebo Windstream. Z podnikových zákazníků lze uvést např. Bay Club, Brooks Brothers, Devcon, NCR, Redmond, Saber Healthcare Group nebo Triton Management Services.

"V digitální éře je nutný nový přístup k sítím, který umožní hyperdistribuci aplikací a dat a přechod z modelu datových center na centra dat na okraji sítě," říká Pat Gelsinger, generální ředitel společnosti VMware. "Základní myšlenkou strategie společnosti VMware pro síťová řešení je poskytování všudypřítomné konektivity s integrovaným zabezpečením, která umožní uživatelům přístup k aplikacím odkudkoli. Nyní, když jsme získali špičkovou technologii VeloCloud pro SD-WAN, budeme moci rozšířit koncept automatizované, bezpečné a na infrastruktuře nezávislé sítě VMware NSX i do oblasti WAN."

"Podniky transformují způsob, jakým navrhují, budují a využívají svoji infrastrukturu a přechází na cloudově poskytovaný, softwarově definovaný model. To jim umožňuje provozovat globálně konzistentní infrastrukturu bez ohledu na to, kde je implementována - od datového centra a cloudu po okraj sítě," říká Sanjay Uppal, generální ředitel společnosti VeloCloud Networks.

"Těšíme se na spolupráci se společností VMware, která je špičkou v oblasti softwarově definované infrastruktury, a na další vývojový krok síťových a NFV strategií."

Cloudově poskytovaná SD-WAN

Cloudově poskytovaná softwarově definovaná síť WAN (SD-WAN) společnosti VeloCloud spojuje ekonomičnost a flexibilitu hybridní sítě WAN a výhodami cloudového řešení v podobě rychlosti implementace a nízkých nákladů na údržbu. Výrazně zjednodušuje WAN tím, že poskytuje virtualizované služby z cloudu pobočkám a mobilním uživatelům bez ohledu na to, kde se nachází. VeloCloud využívá inteligentní okrajová zařízení založená na architektuře x86 k agregaci více širokopásmových linek na pobočce a pomocí cloudového řízení a koordinace připojuje pobočku k libovolnému typu datového centra - podnikového, cloudového nebo poskytovaného jako služba.

S využitím řešení VeloCloud umožní VMware podnikům podporovat růst aplikací, zvyšovat flexibilitu sítě a zjednodušovat zavádění sítí v pobočkách a zároveň zajišťovat vysoce výkonný, bezpečný a spolehlivý přístup poboček ke cloudovým službám, privátním datovým centrům a aplikacím typu SaaS. Technologie SD-WAN je ideální pro podniky, které usilují o přechod ze složitých statických lokálních sítí na nákladově efektivní, dynamickou a škálovatelnou cloudově poskytovanou architekturu odpovídající nárokům digitální éry. Řešení VeloCloud poskytuje flexibilitu při volbě síťové konektivity, rozšiřuje možnosti technologie MPLS a snižuje celkové náklady na vlastnictví u síťového připojení poboček.

VeloCloud umožní společnosti VMware pomáhat poskytovatelům služeb zvyšovat výnosy a inovovat služby tím, že jim poskytne elastickou transportní vrstvu, výkon pro cloudové aplikace a inteligentní softwarově definovaný okraj sítě pro poskytování řady různých služeb současně podle potřeb zákazníků. SD-WAN se stává primární funkcí u implementací virtuálních zařízení na straně zákazníka a VMware očekává, že spojením osvědčené platformy VMware vCloud NFV s cloudově poskytovanou platformou SD-WAN dokáže zjednodušit zavádění virtuálních síťových funkcí (VNF) pro aplikace, jako je např. zabezpečení.

"Cílem společností Dell EMC a VMware je poskytovat řešení pro digitální transformaci poboček, sítí WAN a okrajů sítě," říká Tom Burns, senior vice president společnosti Dell EMC odpovědný za sítě, podnikovou infrastrukturu a řešení pro poskytovatele služeb. "Před nedávnem jsme oznámili partnerství se společností VeloCloud, které zahrnuje společné ověřování produktů, koordinaci plánů vývoje produktů, zjednodušené objednávání a koordinovaný prodej a marketing s cílem poskytovat lepší služby a dokonalejší řešení našim společným zákazníkům. Těšíme se na další spolupráci v oblasti SD-WAN, abychom mohli zákazníkům nabízet nejlepší dostupná inteligentní okrajová zařízení."

Pomáháme zákazníkům na cestě k softwarově definované budoucnosti

VMware na základě svého softwarově orientovaného přístupu dodává síťovou a bezpečnostní platformu, která zákazníkům umožňuje připojovat, zabezpečovat a provozovat ucelenou architekturu pro poskytování služeb aplikacím, kdekoli jsou umístěné. Zákazníci volí VMware NSX, protože poskytuje síťové a bezpečnostní služby nejblíže aplikaci. S využitím řešení VeloCloud nabídne VMware tytéž možnosti i v síti WAN, což zajistí viditelnost, bezpečnost, automatizaci a zároveň výkon a dostupnost zdrojů pro podnikové a cloudové aplikace.

"Digitální transformace vyvolává rostoucí závislost na sítích, kdy mobilita, cloud a podnikové sociální technologie boří časové a prostorové bariéry v rámci podniku. Závislost na sítích posiluje také rozvoj internetu věcí," říká Matt Eastwood, viceprezident výzkumné a analytické společnosti IDC, který se specializuje na podnikové, datacentrové a cloudové a vývojové infrastruktury. "Síť se stává flexibilnější a přizpůsobivější díky nové generaci softwarových platforem od dodavatelů, jako je VMware a VeloCloud. Pozorujeme pozitivní synergie mezi těmito dvěma firmami a příležitost pro VMware dále rozvíjet svoji strategii softwarově založených sítí."


09.11.2017 - Václav Kotyk - četlo 5235 čtenářů.

[ Zpět ]


Tento článek ješte není ohodnocen.Hodnocení článku:
nejlepší [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] nejhorší
Verze pro tisk

Jméno
E-mail
Opište kód :    
Text
*)
   
Odkazy - pravý sloupec


  • Odběr novinek
  • Partneři webu:




  •  
  • Aktuální akce CVIS:


  •  
    Informační systémy
    v podnikové praxi
    (2. aktualizované a rozšířené vydání)
     

  • Nejčtenější články:
    1. SystemOnLine.cz:

    2. Přehledy informačních systémů 

      ERP systémy
       

      Plánování a řízení výroby
       

    3. ČSSI
    4. SSSI
    5. VUT v Brně
    6. Systemonline.cz
    7. Výzkum a vývoj v ČR
    8. ICT unie
    9. Cacio
    10. Živě
    11. Lupa
    12. AKA-MONITOR
    13. Jiko Blog
    14. Databázový svět
    15. destinationCRM.com
    16. MyCustomer.com
    17. ZDNet
    18. Nucleus Research
    19. ComputerWeekly.com
    20. IDC
    21. Gartner
    22. Deloitte
    23. Accenture
    24. Capgemini
    25. CIO
    26. Forrester Research
    27. Aberdeen Group
    28. Archiv: