Diskuze

Představujeme osobnosti Světa informačních systémů 2006 - část druhá

Minulý týden jsme představili devět významných osobností, jejichž přednášky či názory v panelových diskusích si můžete vyslechnout na blížícím se třetím ročníku mezinárodní konference Svět informačních systémů 2006. Nyní přinášíme další stručná seznámení s hosty konference, tentokrát nejen z českých podniků, softwarových domů a akademické sféry, ale také ze zahraničních korporací.

Patric Timmermans (USA), výkonný ředitel globálního marketingu, SSA Global

Patric Timmermans má za sebou bohatou kariéru jak v softwarovém byznysu, tak v akademické sféře. Je absolventem Eindhoven University of Technology, kde získal doktorský titul v oboru Řízení technologií. Vyučoval manažerské plánování na Riga Business School, působil také například jako výzkumný pracovník na University College Galway v Irsku. V roce 1996 pak nastoupil do společnosti Baan, kde pracoval na pozicích vedoucího vývoje a výkonného ředitele. Ve společnosti SSA Global zodpovídá za její celosvětové marketingové aktivity týkající se řešení pro výrobní podniky, zejména v oblasti řízení vztahů se zákazníky a řízení životního cyklu výrobků. Patric Timmermans bude na konferenci přednášet o koncepci dodavatelské sítě akcelerované poptávkou (DDSN).


Karel Rais, rektor, VUT v Brně

Prof. Karel Rais patří k nejvýznamnějším osobnostem českého vysokého školství. Původním vzděláním je informatik, postupně se specializoval na oblast operační a systémové analýzy, problematiku tvorby znalostních systémů, rozhodování v podniku a řízení rizik. Za svůj dosavadní profesní život působil v mnoha oblastech, počínaje konzultační a projektovou činností v podnikatelské praxi, až po pedagogickou, vědeckou a výzkumnou práci na českých i zahraničních univerzitách. Za všechny uveďme přednáškovou činnost na Staffordshire University a Univerzitě M. Koperníka v Toruni či organizační vedení MBA studia na VUT v Brně ve spolupráci s Nottingham Trent University. Karel Rais bude na konferenci hovořit o klíčových aspektech strategie rozvoje informatiky na VUT v Brně a zúčastní se rovněž panelové diskuse Světa praxe a znalostí.



Piotr Kozłowski (Polsko), prezident, IFS CEE

Piotr Kozłowski pracoval před nástupem do IFS 13 let pro společnost EDS. Řídil několik významných evropských projektů, zodpovídal například za expanzi General Motors v Polsku. V období 1995 až 1998, byl ředitelem EDS Polsko. V rámci organizační struktury IFS je Piotr Kozłowski členem výkonného managementu zodpovědného za rozvoj společnosti a její řízení v globálním měřítku. Piotr Kozłowski působí také jako člen Rady poradců při Polsko-americkém Centru Managementu. Přednáší v MBA studiu na Robert H. Smith Business School. Je také čestným prezidentem Polského svazu golfu. Piotr Kozłowski bude na konferenci prezentovat úvahy o budoucím rozvoji internetových služeb a digitální ekonomice založené na partnerské spolupráci.



Registrovat svou účast můžete na stránkách konference http://sis.cvis.cz, a to prostřednictvím menu PŘIHLÁŠKA.



František Klíma, ředitel, Gartner-KPC-Group

František Klíma je spoluzakladatelem české afilace společnosti Gartner, v níž působí jako ředitel se zaměřením na Consulting & Measurement. Podílí se také na realizaci projektů Gartner v ČR, SR a Rakousku. František Klíma absolvoval ČVUT v Praze. Kandidátské studium ukončil rovněž na ČVUT v oboru adaptivní regulace a řízení. Po škole pracoval jako programátor-analytik v ČKD Polovodiče, později vedl realizační a projekční týmy v oblasti automatizace technologických procesů. Po roce 1992 zastával funkci technického ředitele se zodpovědností za lokalizaci a implementaci ERP systému v zastoupení SSA Global v ČR. Od roku 1999 ve firmě Great Plains Czech odpovídal za lokalizaci ERP produktu Dynamics a eEnterprise a pilotní implementace pro klíčové zákazníky. František Klíma se bude ve svém vystoupení na konferenci věnovat budoucímu vývoji IT profese, zúčastní se také panelové diskuse Světa praxe a znalostí.


Frederic Glenat (Francie), viceprezident pro aplikace, Oracle

Frederic Glenat má více než 20 let zkušeností s prodejem a implementací podnikových řešení zejména v odvětví průmyslu a služeb. Věnoval se speciálně aplikacím společnosti Oracle. Úspěšně také řídil prodejní a implementační týmy ve Spojených státech, Itálii, Švýcarsku a Velké Británii. Má bohaté zkušenosti z působení v mnoha významných světových společnostech, jako např. PricewaterhouseCoopers nebo IBM. Pan Glenat promoval na Ecole Centrale de Paris ve Francii. Frederic Glenat bude na konferenci hovořit o možnostech moderních podnikových aplikací speciálně pak o oblasti Business Intelligence.


Jaroslav Řasa, předseda představenstva, Aktis

Jaroslav Řasa je spoluzakladatelem společnosti Aktis, výrobce informačních systémů ABRA. Společnost pod jeho vedením dosáhla během uplynulých 15 let nemalých úspěchů. Za všechny uveďme alespoň získání (1996) a pravidelné udržování certifikace ISO 9001 a tisíce zákazníků užívajících produkty ABRA Gx na platformě klient/server. Jaroslav Řasa je absolventem ČVUT v Praze. Významně podporuje také aktivity v oblasti vzdělávání. Stál u založení Soukromé školy výpočetní techniky a je také jedním z iniciátorů projektu Diplomová práce roku vyhlašovaným společně s Českou společností pro systémovou integraci, pod záštitou Ministerstva informatiky ČR. Jaroslav Řasa se na konferenci zúčastní panelové diskuse Světa malých a středně velkých firem.



Jan Přerovský, generální ředitel a předseda představenstva, LCS International

Jan Přerovský, ještě jako student vysoké školy, založil v roce 1990 společnost LCS International. Do té doby pracoval jako programátor a konzultant v ekonomické oblasti. V roce 1994 transformoval LCS International na akciovou společnost a postupně z ní vybudoval dominantního hráče českého softwarového trhu, který v současnosti zaměstnává 185 pracovníků při obratu 233 mil. Kč (2004) a disponuje sítí 45 partnerských organizací. Jan Přerovský je zkušeným manažerem v oblasti podnikové ekonomiky, finančnictví, marketingu a personalistiky. Vedle řízení chodu firmy dohlíží také na dceřiné společnosti LCS Slovensko v Bratislavě a LCS Deutschland v Berlíně. Jan Přerovský se na konferenci zúčastní panelové diskuse Světa malých a středně velkých firem.


Karl M. Troeger (SRN), ředitel marketingu, PSIPENTA Software Systems

Karl M. Troeger vystudoval berlínskou Humboldtovu univerzitu se zaměřením na elektroniku a komunikační technologie. V součanosti zodpovídá za strategické zaměření produktového portfolia společnosti PSIPENTA. Díky svým mezinárodním zkušenostem v oblasti výroby a vyspělých průmyslových firem spojuje zákazníky, partnery, vědecké instituce a divize softwarového inženýrství. Své zkušenosti nasbíral mimo jiné jako produktový manažer v telekomunikační společnosti v Kanadě a Izraeli, dále jako projektový manažer a později vedoucí oddělení pro softwarové inženýrství ERP systémů u společnosti PSI AG. Pan Troeger je take úspěšným autorem odborných knih, jeho aktuální knižní publikace nese název "Multisite - ERP für den Mittelstand". Karl M. Troeger bude na konferenci přednášet o integraci workflow managementu v ERP systémech.



Petr Karásek, ředitel divize podnikových řešení, Microsoft Dynamics

Petr Karásek je absolventem VUT v Brně. Nejprve pracoval jako programátor a posléze jako správce systému a databázový specialista ve Všeobecné zdravotní pojišťovně a FCC Folprecht Brno. Od roku 1996 se podílel na mnoha implementačních projektech ERP systémů belgické společnosti SoftCell v České republice i v zahraničí. Od roku 1998 působil ve společnosti Navision Software, nejprve jako produktový manažer, později jako produktový ředitel. Po akvizici společnosti Navision se stal Petr Karásek ředitelem Microsoftu zodpovědným za podniková aplikační řešení. Petr Karásek se na konferenci zúčastní panelové diskuse Světa praxe a znalostí.


Jan Dvořák, předseda představenstva, SIKO Koupelny

Jan Dvořák reprezentuje společnost, která se snaží progresivně využít moderní informační systémy k plnění svých strategických cílů. Jan Dvořák působí ve společnosti od roku 1997. Postupně prošel různými manažerskými pozicemi, věnoval se mj. projektovému managementu se zodpovědností za IT. V roce 2003 se stal předsedou představenstva. Jan Dvořák je absolventem VŠE. Před nástupem do společnosti SIKO Koupelny pracoval jako samostatný ekonom a vedoucí oddělení plánování a financování ve společnosti ČEZ, mj. na Jaderné elektrárně Temelín. Jan Dvořák bude na konferenci reprezentovat názory zákazníků v panelové diskusi Světa výroby a logistiky.



První část představení osobností Světa informačních systémů 2006 naleznete zde.


29.03.2006 - Petr Sodomka, Jaromír Habáň, Hana Klčová - četlo 23153 čtenářů.

[ Zpět ]


Tento článek ješte není ohodnocen.Hodnocení článku:
nejlepší [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] nejhorší
Verze pro tisk

Jméno
E-mail
Opište kód :    
Text
*)
   
Odkazy - pravý sloupec


  • Odběr novinek
  • Partneři webu:




  •  
  • Aktuální akce CVIS:


  •  
    Informační systémy
    v podnikové praxi
    (2. aktualizované a rozšířené vydání)
     

  • Nejčtenější články:
    1. SystemOnLine.cz:

    2. Přehledy informačních systémů 

      ERP systémy
       

      Plánování a řízení výroby
       

    3. ČSSI
    4. SSSI
    5. VUT v Brně
    6. Systemonline.cz
    7. Výzkum a vývoj v ČR
    8. ICT unie
    9. Cacio
    10. Živě
    11. Lupa
    12. AKA-MONITOR
    13. Jiko Blog
    14. Databázový svět
    15. destinationCRM.com
    16. MyCustomer.com
    17. ZDNet
    18. Nucleus Research
    19. ComputerWeekly.com
    20. IDC
    21. Gartner
    22. Deloitte
    23. Accenture
    24. Capgemini
    25. CIO
    26. Forrester Research
    27. Aberdeen Group
    28. Archiv: