Diskuze

Překážky rozvoje velkoobchodní distribuce v celosvětovém měřítku

Společnost Lawson Software vydala novou zprávu nazvanou Překážky rozvoje velkoobchodní distribuce, která popisuje řadu proměnlivých trendů v oblasti velkoobchodní distribuce a doporučuje strategie, které by měli vedoucí pracovníci zvážit z důvodu posílení rozvoje a konkurenceschopnosti velkoobchodních distribučních společností. Zpráva vychází z průzkumu, který provedla společnost Pembroke Consulting na objednávku společnosti Lawson Software.

Metodika průzkumu

Průzkum provedla společnost Pembroke Consultancy ve spolupráci se společností Lawson Software. Průzkum probíhal koncem roku 2006 a počátkem roku 2007. Zahrnuje názory 1 300 významných vedoucích pracovníků z celé Severní Ameriky, Evropy, Austrálie a Nového Zélandu.

V rámci porozumění jednotlivým rozdílům ve velkoobchodní distribuci byla také každá z dotazovaných společností zařazena do jedné z následujících kategorií:

  1. Dodavatelé stavebních materiálů a materiálů pro elektrické a rozvodné sítě
  2. Průmysloví distributoři a distributoři zařízení a náhradních dílů
  3. Spotřební zboží
  4. Distribuce potravinových služeb

Hlavní výsledky

Pembroke Consultancy porovnávala současné strategie velkoobchodních distribučních společností v každém regionu, včetně překážek jejich rozvoje. Výsledky provedeného průzkumu zahrnují tyto klíčové poznatky:

  • 70 procent vedoucích pracovníků velkoobchodních distribučních společností vnímá své současné zákazníky jako svůj nejdůležitější zdroj rozvoje po dobu příštích pěti let. Přibližně čtvrtina vedoucích pracovníků z Evropy, Severní Ameriky, Austrálie a Nového Zélandu zamýšlí využít akvizice jako svoji hlavní strategii růstu.
  • Pouze 7 procent vedoucích pracovníků průmyslových distribučních společností v Severní Americe očekává, že placené služby budou zdrojem rozvoje, zatímco v Evropě je jich 14 procent.
  • 60 procent evropských vedoucích pracovníků a 64 procent vedoucích pracovníků v Severní Americe očekává, že jejich společnosti se budou rozvíjet hlavně díky zdokonalení provozu současných zařízení, která poskytují služby současným zákazníkům.
  • Více než 50 procent evropských vedoucích pracovníků spatřuje významné překážky růstu ve své schopnosti řídit několik lokalit najednou, zejména pokud se jedná o lokality získané akvizicemi. Naproti tomu vedoucí pracovníci v Severní Americe zmiňují ve studii jakožto hlavní překážku rozvoje omezení v oblasti řízení informací o dalších obchodních příležitostech mezi současnými zákazníky.

Komentáře analytika a zadavatele průzkumu

Dr. Adam Fein, který průzkum realizoval, tvrdí, že světový průmysl velkoobchodní distribuce prochází obdobím trvalého růstu vysokých tržeb. Vedoucí pracovníci ve zprávě uvedli, že informační technologie jsou nástroj, který může velkoobchodním distributorům pomoci dosahovat cíle růstu, neboť jim umožňuje snižovat náklady spojené se zpracováním objednávek, řízením zásob, zákaznickým servisem, přesností objednávek a administrativními procesy. Manažeři také uvádějí, že technologie může pomoci odstranit překážky rozvoje tím, že pomůže velkoobchodním distributorům porozumět nejbonitnějším zákazníkům, získat je a udržet si je.

"Zveřejněním této studie chtěla společnost Lawson poskytnout distributorům informace nutné k zahájení změny a dosažení plánovaných cílů rozvoje," uvedl Julian Archer, marketingový ředitel společnosti Lawson. "Software společnosti Lawson určený pro průmyslovou distribuci nabízí platformu, díky které mohou zákazníci společnosti Lawson dosahovat svých cílů. Nabízíme spolehlivé nástroje k řešení složitých požadavků, před kterými stojí naši zákazníci."

Společnost Brødrene Dahl, která zaujímá vedoucí postavení na severském trhu ohřívačů a sanitárních výrobků, používá průmyslová řešení M3 společnosti Lawson, včetně softwaru Lawson e-Sales, s cílem změnit způsob zpracování informací o zákaznících. "Dané řešení musí odpovídat tradičním hodnotám na poli velkoobchodní distribuce a musí zajišťovat spolehlivý, rychlý a cenově výhodný tok výrobků. Současně musí poskytovat svému uživateli informace o zákaznících rychle a účinně. Se společností Lawson jsme toho dosáhli," uvedl Steen Petersen, ředitel pro distribuční kanály společnosti Brødrene Dahl. "Jedna z hlavních výhod řešení od společnosti Lawson spočívá v posílených vztazích s našimi zákazníky."

Máte-li zájem o celou zprávu, navštivte, prosím, webovou stránku www.lawson.com/dis_growth.

O společnosti Lawson Software

Lawson Software nabízí software a podniková řešení 4 000 zákazníkům z oblasti výroby, distribuce, údržby a služeb ve více než 40 zemích světa. Řešení společnosti Lawson zahrnují Řízení výkonnosti podniku, Řízení dodavatelského řetězce, Plánování podnikových zdrojů, Řízení vztahů se zákazníky, Plánování zdrojů pro výrobu, Řízení podnikových aktiv a na míru přizpůsobené aplikace. Řešení společnosti Lawson pomáhají zákazníkům zjednodušit procesy, snížit náklady a zvýšit výkonnost podniku. Společnost má sídlo v St. Paul ve státě Minnesota a 40 poboček na celém světě.


10.07.2007 - Ivan Rendl, Vítězslav Horák - četlo 26653 čtenářů.

[ Zpět ]


Tento článek ješte není ohodnocen.Hodnocení článku:
nejlepší [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] nejhorší
Verze pro tisk

Jméno
E-mail
Opište kód :    
Text
*)
   
Odkazy - pravý sloupec


  • Odběr novinek
  • Partneři webu:




  •  
  • Aktuální akce CVIS:


  •  
    Informační systémy
    v podnikové praxi
    (2. aktualizované a rozšířené vydání)
     

  • Nejčtenější články:
    1. SystemOnLine.cz:

    2. Přehledy informačních systémů 

      ERP systémy
       

      Plánování a řízení výroby
       

    3. ČSSI
    4. SSSI
    5. VUT v Brně
    6. Systemonline.cz
    7. Výzkum a vývoj v ČR
    8. ICT unie
    9. Cacio
    10. Živě
    11. Lupa
    12. AKA-MONITOR
    13. Jiko Blog
    14. Databázový svět
    15. destinationCRM.com
    16. MyCustomer.com
    17. ZDNet
    18. Nucleus Research
    19. ComputerWeekly.com
    20. IDC
    21. Gartner
    22. Deloitte
    23. Accenture
    24. Capgemini
    25. CIO
    26. Forrester Research
    27. Aberdeen Group
    28. Archiv: