Měření ICT v kontextu digitální ekonomiky

Český statistický úřad zveřejnil v březnovém vydání svého časopisu Statistika&My několik statistických příspěvků o vybraných aspektech digitální ekonomiky. Články přinášejí odpovědi na tyto otázky: Kdo je u nás odborníkem na informační technologie? Jaké je finanční ohodnocení ICT odborníků? Jsou investice do ICT cestou k hospodářskému růstu? Jak se daří ČR ve vývozu ICT zboží?

Příspěvky k uvedeným tématům najdete na adrese: www.statistikaamy.cz.

Pozn. ČSÚ: "Jelikož ICT představují velmi specifickou oblast jak v možnosti jejich statistického zachycení tak především interpretace některých zjištěných dat, rozhodli jsme se zpracovat rozsáhlejší příspěvky týkající se především statistiky zahraničního obchodu s ICT zbožím, investic do ICT a ICT sektoru. Rádi bychom tyto příspěvky spolu se souhrnným statistickým přehledem o stavu digitální ekonomiky v ČR a v zemích EU publikovali během května tohoto roku."

Podrobné údaje o investicích, produkci a zahraničním obchodu v oblasti informačních a komunikačních technologií včetně potřebných kvalifikovaných lidských zdrojů, statistiky informační ekonomiky, naleznete na našich stránkách: www.czso.cz/csu/redakce.nsf/i/informacni_ekonomika.


04.04.2014 - Martin Mana