První čeští zákazníci nové verze Infor CloudSuite Industrial

Infor, přední poskytovatel odvětvově zaměřených podnikových aplikací s elegantním vzhledem a cloudovou funkcionalitou, oznámil, že výrobní podniky Otavské strojírny a KOVO RYBKA nasadily nejnovější verzi systému Infor CloudSuite Industrial (SyteLine) 9.01. Oba upgrady realizované společností ITeuro, partnerem firmy Infor v České republice, proběhly v naplánovaných termínech a mimo jiné přinesly i novou verzi účetního modulu, který vzniká v ITeuro.

Otavské strojírny jsou specializovaným výrobcem svařovaných a montovaných kovových konstrukcí. Mezi produkty firmy s 50letou tradicí a 230 pracovníky patří komponenty pro skladové systémy, části stavebních a zemědělských strojů nebo konstrukční celky pro kolejová vozidla, energetiku a chemický průmysl. Společnost dosud 9 let využívala ERP SyteLine 7. Upgradem na verzi 9.01 získala například nástroj Workbench pro snadné a rychlé vytváření datových pohledů napříč celým systémem SyteLine. Došlo také k redukci používaných tabulek formátu Microsoft Excel o 80 %. Navíc je nyní mnoho podnikových procesů podporováno standardní funkcionalitou v rámci řešení, což redukuje potřebu customizací a času při budoucích upgradech.

KOVO RYBKA se orientuje na přesné obrábění dílů z různých typů materiálů, včetně speciálních technických plastů a kovových slitin. Na příkladu KOVO RYBKA je vidět, že je SyteLine vhodným ERP i pro menší specializované podniky. Firma o ERP SyteLine do značné míry pečuje sama a pro systém si vyvíjí vlastní dílčí úpravy. Upgrade z verze 8 byl motivován zejména možností připravovat další rozvoj řešení na jeho nejnovější specifikaci.

"Projekt upgradu v Otavských strojírnách jsme začali připravovat v lednu a zákazník čekal na tuto konkrétní verzi systému. Veškeré termíny i předpokládanou náročnost jsme dodrželi. Nyní se začínáme věnovat navazujícímu nasazení nejnovější generace nástrojů Business Intelligence v rámci řešení SyteLine a lepšímu využití novinek v oblasti pokročilého plánování a rozvrhování (APS)," zhodnotil Daniel Sebera, manažer projektu z ITeuro.

O společnosti ITeuro

ITeuro je česká konzultační a softwarová společnost se sídlem v Ostravě. Na domácím a slovenském trhu implementuje světově využívaný informační systém Infor CloudSuite Industrial (SyteLine), zároveň připravuje jeho lokální jazykovou a legislativní verzi. Kromě toho ITeuro vytváří vlastní softwarová řešení pro výrobní podniky, například Terminálový sběr dat nebo bezpapírovou dílnu InduStream. Společnost také poskytuje výrobním firmám související konzultační služby ke zvýšení efektivity a produktivity.

O společnosti Infor

Infor vyvíjí a dodává podnikový software s cloudovou funkcionalitou pro specifická odvětví. S 15 000 zaměstnanci a více než 90 000 zákazníky ve 170 zemích pomáhá Infor k obchodnímu rozvoji.


01.09.2017 - Miroslav Fribert